Mops

En mops som sällskap för mig skulle vara helt otroligt. Enda sen jag var liten har jag alltid känt mig ensam i min familj. Min pappa lämnade mig och mamma när jag var liten bebis. Sedan dess har det bara varit jag och mamma tills jag fyllde 10 år. Då mamma kände att hon skulle träffa en man. Jag fick lite uppmärksamhet men det var bara inte samma stämning som förut, det var inte samma familj. Om jag hade en hund kunde jag gå ut med den och prata med den, men min mamma sa alltid samma sak, att är för dyrt. Hon skulle kunna tänka sig en hund ifall vi hade råd. Så jag har startat en insamling själv så att jag kan skaffa en egen hund och att den kan känna att den blir älskad. Det var länge sen jag kände mig det.

Jag vill köpa en liten mopsvalp. En ljus med mörkt i ansiktet, som ska heta Selma. Jag gick runt på ett tåg och frågade om varje person kunde ge ett bidrag. Om jag ska vara ärlig så ljög jag en del, faktiskt ganska grovt för annars vill ingen ge några pengar om det inte finns någon anledning. Jag menar, ifall en “liten, söt flicka” skulle nästan gråta för att att vilja ha en liten hund. Så kan man inte säga nej. Det går faktiskt bra med att samla in pengar, jag har redan 4000 och det är nästan halvvägs.

När jag pratat med mina vänner om att jag vill ha en mops så har dom retat mig lite för det. Dom tycker att hundrasen liknar en hund som sprungit in i en vägg. Jag blir ledsen när dom säger så eftersom i mina ögon ser jag en levande varelse. Hundrasen är från Storbritannien och har ett ursprung från Kina. En mops blir ungefär 30 centimeter som högst vilket är väldigt bra eftersom jag är väldigt rädd för stora hundar. Det blir perfekt för mig! För mig så passar mopsen mig utmärkt eftersom den inte är sådär aktiv. Den gillar gärna att bara ligga och lata sig i soffan. Då kan jag ha sällskap när jag bara är hemma och har tråkigt. När man går ut med mopsen så måste den ha en sele vilket jag tycker är så gulligt! Mycket bättre än halsband också tycker jag, för det känns som man stryper hunden annars.

Jag tror verkligen att jag kommer kunna spara ihop mina pengar och få tillräckligt till en liten Selma!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *