Golden Retriever – vår nya familjemedlem?!

Mina föräldrar har äntligen gått med på att köpa en hund! Jag har försökt att övertala dem i flera månader nu. Jag har redan börjat forska efter massor av hundar. Mamma och pappa vill se för och nackdelarna med hunden/hundarna som jag har valt. Hittills vill jag bara ha en Golden Retriever eller en Husky. Jag har sökt i flera timmar om vilka egenskaper en hund ska ha för att passa mig och mina familj.

Dem viktigaste egenskaperna som min hund ska ha är: att den ska vara glad och lekfull, den ska kunna simma och gilla vatten, den ska vara intelligent och snabblärd och sist men inte minst så ska den vara gullig. Jag har kollat på massor av videos på Golden Retrievers och Huskys och dem verkar jätte gulliga. Jag har läst på wikipedia, som är objektiv, att golden retrievers är väldigt lekfulla och energetiska. Jag hittade samma info på Svenska KennelKlubben. Den fyller varje kriteria min hund ska ha. Just nu jag lutar mig mot Golden Retriever.

Det största problemet för mig och min familj är att vi inte har tid. Jag har simning 4-5 dagar i veckan och pluggar när jag kommer hem. Har jag tid så brukar jag vara med kompisar. Köper jag då en hund så kommer jag ha ännu mindre tid för annat. Det som krävs mest tid måste vara att gå ut med den, ingen i min familj har tid att göra det. Men jag tror att jag har hittat lösningen till allt, Erica och Eddies Hunddagis . Jag har kollat på deras hemsida och sett deras schema, allt verkar okej och priset är rimligt.
Familjen tycker också att en hund till familjen vore bra, men jag är inte helt säker på vilken ras än, vad tycker ni?

KÄLLKRITIK:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Golden_retriever (16 December 2016)

Den här källan är trovärdig för att den är objektiv och inte subjektiv. När något är objektiv så betyder det att det inte står någon åsikt. Wikipedia är en hemsida som vill förmedla information och inte någon åsikt, den är opartisk, därför kan jag lita på att det jag läser är mest fakta och inte någons åsikt. Hemsidan drivs också av donationer och är inte baserad på att tjäna pengar. Det drivs också av läsarna, det är läsarna som ändrar och förnyar det som står på Wikipedia. Wikipedia är en väldigt populär sida, därför så finns det flera hundra personer som kollar på varje sida. Så, om wikipedia hade lagt upp falsk information så skulle någon såklart ha märkt det och rapporterat det.

https://www.youtube.com/watch?v=t0KwtuYyy3A (16 December 2016)

Den här videon visar bara hur gulliga dem är. Jag använde mest den här när jag valde utseendet på min hund. Videon är inte direkt objektiv. Meningen med videon är att visa hur gulliga hundarna är, därför visar dem bara när dem är som gulligast. Men jag har en kompis som har en likadan hund, därför vet jag att dem faktiskt är så gulliga.

http://www.skk.se/hundraser/golden-retriever/ (16 December 2016)

Den svenska kenelklubben är den mest kända och pålitliga hundsidorna. Den här är också objektiv. Dem flesta kommer in här för att få mer fakta om den hund man vill ha. Det fungerar också som ett forum.

http://www.eehunddagis.com/ (16 December 2016)

SKK och Wikipedia är båda väldigt trovärdiga när man ska hitta fakta. Man får samma information i båda källorna och därför ökar trovärdigheten. För källorna stödjer varandra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *