Den perfekta hunden!

Vilken hund är den perfekta hunden för dig? Jag har tänkt på att skaffa hund ett tag, men varit osäker på vilken ras som passar mig bäst. Jag vill gärna ha en hund som är livlig, och energisk, och en riktig glädjespridare! Pappa jagar, så han vill skaffa en beagle, men jag letar snarare efter en riktig familjehund. En av mina vänner har en dvärgschnauzer, och de hundarna är verkligen supersöta. Jag läste lite om hundarna här och där står det att schnauzern är en familjehund, eftersom jag har en väldigt stor familj så måste hunden jag köper kunna klara av att bo i ett hus med mycket folk. Dessutom är min familj rätt galen, och har barn mellan 7-10 år i sig. Jag tror mina syskon kommer uppskatta en hund som älskar att vara ute och springa, och som är vänligt inställd till barn också. Jag är inte speciellt förtjust i stora hundar, när jag var liten var jag alltid rädd för hundar i storlekar som schäfrar är i och det har antagligen hållits kvar till idag. Därför tror jag på dvärgschnauzern, och de är verkligen extremt gulliga!

Bild från Wikipedia

Om jag skaffar schnauzer så skulle jag antagligen vilja ha en svart hund, dels för att jag tycker att svarta hundar är coolast på något sätt, de känns mest ovanliga och deras ögon blir så fina i kontrast till den svarta pälsen. Samtidigt tror jag att det är jobbigt att ha en vit hund som på bilden, för att vita djur måste man hålla på och tvätta hela tiden, de blir smutsiga direkt, speciellt nu på vintern när det är så slaskigt ute.

Miniature Schnauzer puppy blackandsilver.jpgMiniature Schnauzer salt & pepper 2.jpg

Bilder från wikipedia

Kolla på dom här hundarna hörni, visst är de söta? Och svarta precis så som jag beskrev att jag vill ha dem. Förstår ni vad jag menar med den mer ovanliga, kanske mer mystiska känslan runt hundarna? Nej jag tror verkligen på schnauzer!

Men det står också på skk.se att schauzar är hundar som är lite främlingsfientliga och skäller när man som främling kommer in i huset. Jag har upplevt att det är så, återigen så har jag en vän som äger en dvärgschnauzer. Jag tror att mamma framför allt kommer tycka det är jobbigt, eftersom hon inte klarar av så höga ljud. (Fast hon lever i en familj där alla skriker hehe…) Men jag skulle helst vilja ha en hund som inte kanske skäller så mycket. Vi får se hur det blir, men jag tror de bra sakerna väger upp det dåliga när det gäller dvärgschnauzer, för hunden kommer antagligen inte skälla för alltid, eller?

Jag googlade lite runt på forum om DS också för att få reda på lite personliga åsikter, för jag har hört att dvärgschauzarna kan vara lite skälliga när det gäller barn. Det vill jag helst inte att hunden ska va eftersom jag har småsyskon i min familj. Det stod iallafall på vovve.net att DS ska vara vänligt inställda mot barn om den ha växt upp i en barnfamilj? Märker ni det där OM! Personerna som skrev ut det här är heller inga experter, så jag ver inte om de går att lita på. Jag hoppas att det ska funka iallafall. Vi får se hur det blir. Jag vill verkligen skaffa

Vilken är din favorit hund? Har du en schnauzer och vad tycker du om den?

Källor:

schnauzer-svart 11 januari 2017

https://sv.wikipedia.org/wiki/Dv%C3%A4rgschnauzer 11 januari 2017

http://www.skk.se/kopahund/hundraser-valpkullar/schnauzer-svart/ 11 januari 2017

https://vovve.net/Rastplatsen/display_message.asp?tid=6287229 11 januari 2017

Video på dvärgschnauzer ungar som är åtta veckor gamla. https://www.youtube.com/watch?v=6525tDzmIDE 18 januari 2017

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *