Chow chow den goda hunden

Jag har alltid velat ha en hund, det har inte varit en jul eller födelsedag när jag önskat mig en hund och äntligen så har mina föräldrar givit med. Jag har bestämt mig för att skaffa en hund från Kina som heter Chow Chow. Jag hittade mycket fakta om huden på Svenska kennelklubben.

I en hund så letar jag efter några speciella egenskaper till exempel vill jag ha en sällskapshund som inte kräver för mycket aktivitet eftersom jag både skola och idrotter och kan inte ägna tiden som krävs för en mycket aktiv hund eftersom jag inte kan släppa allt jag har för händerna och ta hand om hunden. Jag vill även ha en hund som inte har jobbig pälsskötsel eftersom som nämnt tidigare har jag inte tillräckligt med tid för att ta hand om en hund som kräver timmars arbete varje vecka. Hunden får inte heller vara för stor eftersom den blir mer svårskött och allmänt jobbigare att ta hand om. alla dessa egenskaper är lika viktiga och behövs för att en hund skulle passa in i mitt liv.

Chow Chow passar in alla kriterier som jag nämnde tidigare. Den är en mellanstor hund den har en mankhöjd på 40 till 55 cm så det är en hanterbar storlek den tar inte för mycket utrymme men är ändå så stor att den tar plats. Den tycker inte om att vara i centrum och är ganska blyg i stora folkgrupper den inte känner igen den stannar gärna i utkanten av sällskapet men håller sig ändå när sin ägare eftersom den är mycket lojal till sin ägare vilket är en dålig och en bra egenskap eftersom det innebär att den inte är så bra med nya människor men det är också bra eftersom den är lydig och är alltid nära den kommer inte lyda någons minsta vink men den kommer att vara lätthanterlig på den nivån. Det är även en ganska intelligent hund som kan tränas även om det är ovanlig eftersom dom inte är menade att lyda minsta vink. Chow chow har tyvärr vissa hälsoproblem på grund av att de har adlas lite för mycket så men i vilket fall så är chow chow en bra hund. Det berättas mycket om hundens anpassning i hus och hem i det här klippet och kan vara bra för någon som också vill ha en sån här hund. Youtube klipp

Chow chow har är inte en så social hund så den måste tränas från en tidig ålder annars kommer den bli väldigt territoriell och bli ganska upprörd när andra personer som inte är med i familjen eller träffat förut. Den användes mycket som vakthund för i världen när den först uppkom. Chow chows är också ganska lätt retliga och tycker inte om att bli konstant daltad med så små barn är inte en bra kombination med denna hunden men det spelar ingen roll eftersom alla i min familj är någorlunda vuxna. Den behöver tränas och gå på promenader två till tre gånger om dagen vilket inte är särskilt mycket så det är bra men om man inte gör det kan hunden bli mer aggressiv. men i Almeh´n het så är hunden ganska lungn om den har blivit tränad på ett passande sätt.

Svenska kennelklubben är en relativt bra källa eftersom den inte är partisk åt någon speciell hund men å andra sidan så vill de sälja valpar och hundar så de kanske pratar lite väl bra om hundarna och döljer några av de sämre kvaliteterna men mycket av faktan är samma fakta som delas på andra sidor som är oberoende av den här  och därför blir väldigt trovärdig. dessutom så vill de inte bara sälja de vill även lära ut och hjälpa personer om hundar för att förbättra situationen för alla. Jag kollade faktan Fre 13/1

Youtube klipp på Chow chow som publicerades för 5 år sedan

jag tycker att detta är en relativt säker och relevant källa eftersom det är från ett TV program som lever på att sprida fakta till djur älskare världen över och därför så är det viktigt för dom att presentera san fakta för att behålla tittare. Dessutom så är de opartiska eftersom de inte försöker sälja något. Dessutom så är mycket av faktan samma som presenteras i andra källor som är oberoende.

Wikipedia Sidan ändrades senast den 17 augusti 2015 kl. 20.13. Jag kollade faktan Fre 13/1

Vanligtvis är Wikipedia inte en särskilt säker källa på grund av att vem som helst kan skriva vad som helst när som helst. Men Wikipedia har några personer som kollar igenom faktan som publiceras och gör det lite säkrare Men framför allt så har wikipeda samma fakta som många andra källor som också verkar vara seriösa och sanna men oberoende av varandra och därför gör det faktan på wikipedia trovärdig.

 

Bild

Bilden publicerades den 13 november 2015

Bild 2

Bilden publicerades för 2 år sedan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *