Ska skaffa drömhunden! -Bichon Havanais

Nu har jag till slut valt vilken hundras jag ska ha, och eftersom jag är rätt kräsen och har allergi så är det rätt tuffa krav för en hund att nå upp till. Men jag har lyckats hitta drömhunden och blir officiellt en Bichon Havanais! Nästa vecka ska jag hämta ut han men har dock inte valt namnet än.

Saken är att ingen hund är helt allergifri utan det finns hundar med mer eller mindre allergi vänlighet. Denna hund är också helt allergifri som jag tyvärr är! Men, men det kommer lösa sig med den här hunden då den kallas för nästan allergifri, ingen hund kan vara helt vara helt allergivänlig men de kan vara mer eller mindre allergivänlig. Saken är att alla hundar fäller hår och sprider allergiska reaktioner men dessa reaktioner är inte alls lika kraftfulla.

Och till alla som tycker att jag är för lat att gå ut med den, ni har rätt, det är därför jag valde precis en Bichon Havanais som är en mycket livlig och trevlig hund som inte behöver gå ut varje dag, men å andra sidan så vill den alltid vara i mitten och vill ha all uppmärksamhet och kan inte vara ensam lång perioder, vilket passar mig utmärkt! Det kommer inte bli en gnutta tråkigt med den hunden som springer runt och vill bli klappad hela tiden, enligt flera andvändare på vovve.net.

Här är en kort liten video på några valpar som leker:   

Så till alla som inte gillar dessa hundar kan jag säga att i har fel! Dessa hundar har knappt någon allergisk reaktion med sig, lättdresserade så man kan lära de en massa olika trick och om man vill det så passar de även utmärkt till spårning. Inte nog med det är de otroligt vänliga, skäller inte, passar bra i familjer och vill alltid ha uppmärksamhet. Precis som det ska vara!

Så den här hunden kommer passa mig perfekt med att den har minimal allergisk reaktion, lika lat som jag, familjevänlig och är mycket vältränad. Så jag är mycket förväntansfull för nästa vecka!

 

Källor:

http://www.skk.se/kopahund/hundraser-valpkullar/bichon-havanais/ 7/12/16 Det här är en pålitlig källa då allt är skrivet av en klubb med över 300 000 medlemmar runtom i Sverige. Med den siffran är de en av Sveriges största intresseklubbar. Med så många medlemmar har de ett eget kontor och ungefär 70 anställda vilket gör att all information de har på sidan blir direkt trovärdighet då det är någons jobb att all fakta ska vara sann. Sidan kan vara vinklad genom att skriva mycket bra om hundraserna men så är inte fallet. Jag ser att de har skrivit bara bra saker först men om man kollar lite nogranare så har de en lista: “att tänka på” där de har skrivit lite korta för- och nackdelar. Långsiktigt så vinner klubben på att skriva positiva saker om hundar så människor köper dem och på så sätt kan de få fler medlemmar vilket gynnar de.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Bichon_havanais 7/12/16 Wikipedia är en sida med inte lika säker information då allt är skrivet av anonyma personer men jag upplever texten om hundrasen att vara mycket opartisk och tar bara upp information och beskriver inte hunden med varken bra eller dåliga ord.

https://vovve.net/Hundraser/Bichon-Havanais/Omdomen 20/12/16 Vovve.net är ett hundforum där folk med hundar kan skriva om deras hundar och vad de tycker är dåligt eller bra med dem, sprida fakta, dela roliga händelser med mera. Det gör att källar kan vara mycket opålitlig då det kan vara en person som vill smutskasta en hundras eller sprida falsk information, men de inlägg jag har läst är det bara folk som vill dela med sig av händelser de har haft men en bichon havanais. Och det är de händelser och upplevelser som jag har tagit min fakta ifrån.

https://www.youtube.com/watch?v=TWNynlUrrqA 11/1/17 Det är en video som en hundägare har lagt upp på sina valpar som hoppar runt och leker med varandra. Videon är dock fem år gammal fast eftersom det gäller en hundras så är innehållet fortfarande aktuellt. Videon innehåller nästan inget tal så det finns inget budskap utan det är en hundägare som bara ville dela med sig av en kort liten video på hennes valpar.

(Bilden är från wikipedia’s sida om Bichon Havanais)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *